آموزش های غیر اصولی و اغواکننده در شرکت های بازاریابی شبکه ای

آموزش های غیر اصولی و اغواکننده در شرکت های بازاریابی شبکه ای
تاريخ:هشتم تير 1401 ساعت 11:37   |   کد : 1158   |   مشاهده: 1937
در این شرکت ها اعضای تازه وارد که با تصور شغل پردرآمد عضو شرکت شده اند، بدون شناخت از نحوه فروش کالا و تحت تأثیر تبلیغ اعضای بالاسری مبادرت ...
در باب فعالیت بازاریابی شبکه ای در کشور موضوع اطلاع از مقررات جاری آن یعنی آیین نامه موضوع مواد 2، 12و تبصره 87 قانون نظام صنفی اهمیت بالایی دارد.
طبیعتا برای انجام هر نوع فعالیت تجاری می بایست آگاهی و اطلاع لازم از مقررات موضوعه آن فعالیت را داشت و از آن تبعیت کرد.
عموم مقرراتی که می بایست توسط شرکت های دارای پروانه کسب بازاریابی شبکه ای و بازاریابان آنها رعایت شود به همراه ضمانت اجرای برخورد با تخلفات احتمالی در این آیین نامه ذکر شده است.
در کنار این مقررات، بخشنامه های ابلاغی به شرکت ها و مقررات داخلی آنها نیز مبنای عمل برای بازاریابان قرار می گیرد.
اما موضوع مهمی که قصد داریم به آن اشاره کنیم نحوه آموزش در شرکت ها توسط اعضا و آموزش دهندگان آنها می باشد.
شرکت های دارای مجوز به منظور توزیع پورسانت در فعالیت های بازاریابی شبکه ای و چندسطحی می بایست براساس پلن درآمدزایی اقدام کنند که پیش ترجزییات آن را با مقررات و الزامات ابلاغی تطبیق داده و به تصویب کمیته نظارت رسانده اند.

در نهایت طرح مصوب شرکت ها در سایت رسمی آنها در دسترس خواهد بود و مبنای آموزش اعضا قرار خواهد گرفت.اما موضوعی که می تواند منجر به تخلف گردد بعضا آموزش های اغواکننده و خارج از طرح برای خرید محصولات، بدون داشتن مشتری نهایی یا نیاز به مصرف برای بازاریابان (علی الخصوص جدید الورود) می باشد که تحت عناوین مختلف مانند فرهنگ فروش، استراتژی تیمی برای رشد، شرط لازم جهت ورود به کلاس آموزشی، شرط قرار گرفتن در رتبه های مدیریتی، شرط حضور در همایش های بازاریابی و ... توسط لیدرها و بالاسری ها یا آموزش دهندگان ترویج و حتی با مقایسه با سایر طرح ها به عنوان آپشن ویژه در طرح شرکت مدنظر، مورد تبلیغ واقع می گردد. 

در این شرکت ها اعضای تازه وارد که با تصور شغل پردرآمد عضو شرکت شده اند، بدون شناخت از نحوه فروش کالا و تحت تأثیر تبلیغ اعضای بالاسری مبادرت به خرید تحمیلی با حجم بالا می نمایند. پس از مدتی هنگامی که امکان فروش کالا (با توجه به قیمت و کیفیت) را ندارند در صورت مطلع بودن، پیگیر باز پس گیری کالا از شرکت می شوند. در صورت مطلع نبودن از مقررات نیز سرخورده از عدم کسب درامد،  این شکست را به واسطه عدم توانایی خود شناسایی کرده و متضرر می شوند؛ حال آنکه شرکت خواسته یا ناخواسته به واسطه عوامل آموزش دهنده خود به همراه بالاسری ها در هر مجموعه منتفع گردیده و فریب و اغوا در آموزش به واسطه عدم نظارت شرکت منجر به سود برای آن می گردد. 

این موارد و همچنین سایر موضوعات آموزشی خارج از طرح مصوب مانند پرداخت نامحدود پورسانت در سطوح تحت عناوین مختلف مانند پورسانت های استخری، نسلی یا کمپرس بیش از سطوح اولیه، بهره مندی از پاداش های نامتعارف خارج از طرح درآمدی، شروط تعادل در دست های زیرمجموعه، دریافت پورسانت تحت عناوین  هدایا، محصولات ،جوایز و کیف پول الکترونیکی و ...تماما غیر مرتبط و تخلف بوده و ضابطه قانونی برای فعالیت شبکه ای طبق طرح مصوب نمی باشد.
با توجه به توضیحات فوق  و همچنین سایر عملکرد های شرکت های بازاریابی شبکه ای، عموما فرهنگ آموزش صحیح فروش کالا و شناخت بازارهای هدف مغفول مانده و چهره بازاریابی شبکه ای در کشور با وجود گذشت بیش از 10سال از ضابطه مند شدن آن، به صورت فعالیت های هرمی دیده می شود. 
از این رو فرهنگ سازی در شرکت ها و تیم های فروش اهمیت بالایی دارد بدین منظور می بایست در درجه اول شرکت ها با خود انتظامی، هدف های اصلی را برای تیم ها و اعضا مشخص نمایند. هدف؛ فروش تنها و تحت هر شرایطی نباشد. همچنین شرکت ها می بایست پشتیبانی قوی در پاسخگویی به درخواست اعضا و تیم های بازرسی از شعب جهت نظارت بر آموزش داشته باشند. تبلیغات را به خصوص در فضای مجازی توسط لیدرها رصد و نظارت کنند و به منظور پیشگیری از ایجاد شکاف درآمدی سودهای کلان فروش را تماما در طرح پایه ریزی نکنند؛ بلکه بخشی از آن را صرف آموزش های رایگان و اصولی و ارتقای سطح کیفی محصولات نموده  و اگر ضوابطی ابلاغ و یا در طرح ها قید و مصوب می گردد به معنای واقعی پایبند به اجرای آن باشند؛  نه اینکه در دور زدن مقررات و اغوای بازاریابان در کسب درآمد و اعضای سایر شرکت ها مبادرت به تبلیغ و عضوگیری نمایند، چراکه با این اقدام دیر یا زود شرکت رقیب نیز همان بلا را بر سر آنها خواهد آورد. 

http://mlmbook.ir/News/1/1158
Share

آدرس ايميل شما:  
آدرس ايميل دريافت کنندگان  
 


 

 
درباره ما
 
  پایگاه اطلاع رسانی فروش مستقیم به آدرس  www.mlmBook.ir، سایت مرجع در زمینه انتشار مقالات آموزشی و تخصصی بازاریابی شبکه ای در ایران است و مخاطبان به منظور ارسال گزارش های تخلف شرکت های دارای پروانه کسب به بخش بازرسی اصناف می توانند از طریق پست الکترونیک inFo@mlmBook.ir، اقدام نمایند. همچنین میتوانید جهت بررسی مسائل مربوط به کد واحد بازاریابی مشخصات(نام و نام خانوادگی و کدملی) خود را به آدرس Unicode@mlmbook.ir ارسال نمایید.
 
پیوندها